Braintraining voor katten

Braintraining voor katten

Onze hedendaagse huiskat wordt vaak te weinig uitgedaagd. Braintraining, oftewel denkspeelgoed kan het leven van uw huistijger weer leuk maken.

Braintraining voor katten: leuk en nuttig!


Katten zijn van nature solitaire jagers. Dat betekent dat ze erop uit gaan om een prooi te vangen. Dat is soms een behoorlijke klus want een muis is snel en schiet vliegensvlug het eerste het beste holletje in dat hij kan vinden. Onze huiskat van tegenwoordig hoeft die moeite niet meer te doen. Zijn baasje zet keurig op tijd zijn voerbakje neer en hij hoeft er alleen nog maar naartoe te lopen. Zijn leven is daardoor een stuk saaier geworden dan die van katten in het wild! En ondanks dat de katten van nu op hun wenken worden bediend zitten ze nog steeds met dat jachtinstinct wat ze niet kunnen uiten.

Wanneer katten weinig worden gestimuleerd door bv. spelen of andere prikkels van buitenaf dan kunnen ze onderstimuleerd raken. Een ondergestimuleerde kat kan last hebben van stress wat zich kan uiten in ongewenst gedrag, zoals bv. sproeien. Ook overgewicht bij de katten van tegenwoordig kan een probleem zijn. Een groot aantal katten kampt met obesitas en heeft daarmee een verhoogde kans op suikerziekte, problemen met de gewrichten en botten en/of vacht- en huidproblemen door verminderde lenigheid om zichzelf te kunnen wassen.

Om nu te kunnen voldoen aan dat jachtinstinct, onderstimulatie tegen te gaan en te zorgen dat uw kat niet te dik wordt is er denkspeelgoed voor katten. Denkspelletjes waarbij de kat moet bedenken hoe hij zijn voer (brokken) uit het spel kan halen. Hij ruikt en ziet het voer wel maar hoe het eruit te halen dat is soms een hele kunst. Er zijn voerpuzzels, voerballen, activity boards, treat mazes en nog veel meer. En is uw kat niet te dik en niet ondergestimuleerd? Dan is het gewoon erg leuk en een hele uitdaging om te doen!

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »